The wine battle....

The wine battle.... Chardonnay vs Sauvingnon blanc. Houdt u van Chardonnay of Sauvignon Blanc? Het is eigenlijk een kwestie van smaak 'zingen' de wine-specialists van Vino&Friends in koor.

Heeft u zin in een wat vollere, rondere en rijpere wijn, neem dan een Chardonnay. Geeft u de voorkeur aan een frissere, strakkere, iets drogere wijn, neem dan een Sauvignon Blanc.

De wijnen van de sauvignon blanc-druif zijn droog en licht en worden vaak “stuivend” genoemd. Het glas 'spat' uit elkaar door een subtiel aroma dat het best omschreven kan worden als fruit: kruisbes, grapefruit, witte perzik, passievrucht, groene appel en zelfs vers gemaaid gras en buxus

De wijnen van de chardonnay-druif zijn droog, vol en rond en hebben primaire fruitaroma’s van appel, gele meloen, ananas en sterfruit. Chardonnay wordt vaak gerijpt in eikenhouten vaten, waarmee de smaak vaak romig is en hinten van vanille en boter te herkennen zijn.

Proeven om echt te kunnen kiezen?  Kies vooral niet maar proef ze allebei. Hulp of advies nodig? Overleg even met onze winespecialist. Even die mooie wijnervaring delen? In onze zaak ontmoet u voldoende gelijk gestemden.

Fabian en Bas