Nieuw domein - Burzi Barolo's

Mijn naam is Alberto Burzi en ik heb een grote passie voor wijn en voor het land waar ik geboren ben. Met trots mag ik zeggen dat ik wijnbouwer in La Morra ben, in het hart van Barolo en maken wijnen van de Nebbiolo en Barbera druiven.

Ik vind het leuk dat elke wijn een verhaal heeft en daarover te vertellen. Elke wijn is in staat om de vreugden en de moeilijkheden van dat jaar te communiceren, maar vooral wens ik dat elke wijn de identiteit van het land waar het vandaan komt overbrengt.

Ik wandel op de voetsporen van mijn grootouders, de wortels van mijn familie, en ik verzorg de historische wijngaard Capalot. Vroeger werd deze wijngaard door mijn opa verhuurd aan Voerzio die er lange tijd een van de beste Barolo's produceerde. Mijn ouders kozen voor een hele andere richting maar ik wist vanaf mijn geboorte al dat deze wijngaard ooit van mij zou kunnen worden. Één doel dus, hard studeren voor wijnmaker en dan zorgen dat mijn opa vertrouwen krijgt om zijn wijngaarden aan mij toe te vertrouwen.

Mijn filosofie is wijnen te maken die de band tussen land en wijnstok verbind.
Het creëren van een goede wijn is voor mij het gevolg van perfectie en veel aandacht. Uiteraard in het uiterste respect voor de natuur, de zorg voor de wijngaard en het kelderbeheer.

Kortom, als ik een glas Barolo drink, dan wil ik Barolo, de Langhe en zeker La Morra proeven.

Salute,
Alberto Burzi

Klik hier en bekijk mijn wijnen!