La cottura non è difficile...
Italië staat voor puur en simpel: mooie eerlijke smaken, goede producten en eenvoudig koken. Lardeer dit met beleving, overtuiging en liefde voor jullie, onze gasten, dan krijg je Vino&Friends.
 
Pak nu bijvoorbeeld een bordje risotto. Misschien nooit over nagedacht maar deze rijst komt niet uit Azië maar uit Italië. Er schuilt een wereld onder het verhaal van de risotto. Bij Vino&Friends koken we alleen met de allerbeste topproducten dus in deze context met Acquerello rijst. Volgens kenners de aller- allerbeste. En niet zonder reden: volgens Italianen ‘dansen’ de rijstkorrels in de mond... Dat onderscheidt Acquerello van alle andere (risotto) rijstsoorten.
 
De familie Rondolini verbouwt sinds 1935 rijst in de Piëmontese provincie Vercelli, hét Italiaanse centrum van de rijstproductie. Je vindt dit in de Po-vlakte, hoog in het noordwesten van Italië, hier liggen de rijstvelden die vooral in het voorjaar hun charme hebben omdat ze dan onder water staan. De carnaroli-rijst wordt na de oogst ontdaan van vliesjes en minstens 1 jaar gedroogd. De rijst is hierdoor in staat om maximaal vocht op te nemen en dat is hét geheim van de smaak én de kok. Door het drogen blijft een stevige, niet-romige risotto over, zelfs als hij afgekoeld is. Wel neemt deze rijst héél véél vocht op waarbij de korrels niet aan elkaar plakken. In plaats daarvan maken ze volgens Acquarella een vreugdesprongetje in de mond. Het vocht (de kwaliteit van de bouillon) zorgt overigens voor de smaaksensatie.
 
Het toppunt van (smaak) geluk vind ik zelf een bordje risotto met vers geschaafde truffel of porcini (eekhoorntjesbrood). Wil je een enkele reis naar de hemel? Eet dit gerechtje met een glas Barolo van Burzi en je waant je in de (wine) hemel...
 
Smakelijk eten,
 
Bas(ta)